Annons

Lösning resa 127

Vinter-OS 2018 går i den sydkoreanska staden Pyeongchang vilken vi nu lämnar. Knappt 4 miljoner sydkoreaner heter Park i efternamn vilket motsvarar ca 7% av befolkningen. Mellan 25 februari 2013 och 10 mars 2017 var Park Geun-Hye president ( första kvinnliga presidenten i landet). Han är namnet på floden som rinner genom Seoul.

Danssjuka eller korea är en grupp sjukdomar som karakterisras av ofrivilliga och hastiga röreleser. PSY:s hitlåt "Gangnam Style" med den tillhörande dansen blev en fullkomlig succe världen över och musikvideon har nu visats över 3 miljader gånger på youtube. Biffen är billig för det är alltid Ko-rea här.

Sydkorea tillhör en av de 4 så kallade tigerekonomierna och tekniksektorn tillhör en av världens främsta, Sommar OS 1988 hölls i Seoul och fotbolls VM 2002 arrangeras i Japan och Sydkorea. Tittar vi på inledningen så ser vi SEoul.

Ban Ki-moon var tidigare FN:s generalsekreterare. Kimchi är något av en nationalrätt i Sydkorea. Korea är delat vid den 38:e breddgraden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar