Annons

Lösning resa 107

Den stora fisken är en val och underrättelsetjänsten är CIA, vi får alltså Valen Cia. Madrids medelpunkt är torget Puerta del Sol (solporten). Madrid valdes till huvudstad för att den låg precis mitt i landet. En MAD är ett annat namn på en blöt äng. Madrids mycket kända konstmuseum heter Prado och Prado betyder just äng och här HÄNGER många kända tavlor.

Socker och äggvita blir vispat till en maräng och fotbollslaget Real Madrid kallas just marängerna tack vare sina vita tröjor och i laget spelar många mycket välbetalda spelare. Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott är namnet på Pedro Almodovars prisade film från 1988. Satans lögnare syftar på Olof Palme kända tal där han kallade Francodiktaturen för satans lögnare.

Barajas heter stadens flygplats. Bandiljärerna syftar på en scen i filmen Tjuren Ferdinand när man inser att Ferdinand inte ville fäktas.

Valutan i Spanien hette tidigare Peseta. Ta pass syftar på maträtten Tapas. Skämttidningen heter MAD och att sitta upp i sadeln betyder ju att rida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar