Annons

Lösning resa 104


Vi åker från Newcastle vars fotbollslag kallas The Magpies (skatorna) och skata på latin är pica pica. Newcastle ligger i norra England och motsättningarna mellan engelsmän och skottar har varit stor genom historien. Att avslutningen är snöfri syftar på att det är många som skottar i Edinburgh och Edinburgh uttalas i Sverige lite felaktigt. Det ska inte uttalas burg utan burrrh, därav lite burrigt avslut.

Edinburg ligger vid floden Forths mynning i Nordsjön och viken här heter Firth of Forth. Det berömda fåret är det första klonade däggdjuret. Gammal och rökig syftar framförallt på att staden kallas Old Smoky på grund av den historiskt sett dåliga luften i staden. Men många åker till Skottland för att dricka whiskey och då brukar en gammal och rökig variant vara populär. Hur man än ser på landet Skottland så är Edinburgh inte störst då i alla fall Glasgow är större. 

Skottland är ett stort land i curlingsammanhang och lagkaptenen kallas skipper och den mycket framgångsrike svenske skippern Niklas EDIN ger en hint till Edinburgh som ligger vid Nordsjön. Ett av stadens fotbollslag heter Hearts.

Ett modigt hjärta syftar på filmen Braveheart. Edinburgh som är Skottlands huvudstad kallas ibland Edina och därav "É dina kunskaper".  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar