Annons

torsdag 7 januari 2016

Resa 91

På 10 poäng, vart är vi på väg?
Vi inleder i turistort som gillar att kalasa och på slutmålet finns maten på spisen, det är visst Olufsens kompis som tillagas. 


8 poäng
Vi jabbar oss vidare i ett riktigt badland mot mångmiljonstaden med världens längsta namn, men vi har kokt ner det till bara sju bokstäver.


6 poäng
Thaksins plan var svenskt plan, han blev inte gripen men väl avsatt av juntan i Bumbibollens land där vi söker högljud metropol. 


4 poäng
Katt, wat och baht är ord som för tankarna till tuk-tuk-landet i sydöst dit hundratusenentals svenskar vallfärdar varje år.
2 poäng
Är du hai på thai vet du att vår huvudstad egentligen heter Krung Thep.
Rätt svar: Bangkok

Frågor på Bangkok

1: Thailand är framförallt känt för sin mat som vi i Sverige är väl bekanta med idag. Men nu ska vi inte fråga om mat utan om öl. På systembolaget finns två ganska kända thailändska ölmärken, vilka är ölmärkerna?

a                                  b
2: Få tänker nog på att man åker till en militärdiktatur när man bokar en resa till Thailand och militärjuntan som styr landet är noga med att det inte heller ska synas utåt, då det skulle kunna få förödande konsekvenser för den så viktiga turismen. Men under 2010 och 2011 blev det  oroligt och en grupp anhängare till den förre presidenten, så kallade thaksinanhängare ockuperade delar av huvudstaden. 
a, Gruppen av anhängarna till den förre presidenten heter Demokratiska alliansen mot diktatur, men vad kallas gruppen. Namnet kommer från de kläder som anhängarna bär.
b, Vad heter presidenten och förre ägaren till fotbollslaget Manchester city med förnamnet Thaksin som avsattes 2007?


Svar:
1:
a, Singha
b, Chang

2: 
a, Rödskjortorna
b, Thaksin Shinawatra1 kommentar:

  1. Så otroligt roligt med nytt program av svt:s bästa frågesportprogram. Dagens avsnitt kommer att bli roligt att följa!
    Vill du läsa mer om På Spåret kan du även göra det här: www.tvfrågesport.se

    SvaraRadera